Woning verkopen

Huis verkopen in het Westland?

Onze verkoopmakelaars helpen u om uw woning goed in de markt te zetten en komen op voor uw belangen als verkoper. Door de persoonlijke aanpak neemt de verkoopmakelaar alle werkzaamheden uit handen: van het promoten van uw woning, tot en met de sleuteloverdracht. Dat scheelt tijd en geeft rust, want bij het verkopen van een woning komt veel kijken.
Onze makelaars kennen het Westland op hun duimpje, beschikken over grondige kennis en generaties aan ervaring binnen de woningmarkt en hebben inmiddels een groot netwerk van potentiële kopers opgebouwd.

Wij kennen de regels van het spel en volgen de dagelijkse ontwikkelingen.
Hierdoor kunnen wij u goed informeren over de verwachten opbrengsten en beste strategie van uw woning. Wij hebben de ambitie om de meest klantgerichte, allround dienstverlener te zijn in de regio.

Neem contact met ons op

Woning verkopen
Header 12

Hoe wij u helpen bij de verkoop van uw woning:

1.    Vooronderzoek
Malkenhorst Makelaars besteedt veel tijd en aandacht aan de opstart van een nieuw te verkopen pand.
Dit houdt in dat de makelaar voordat hij/zij een bezoek brengt bij uw woning een vooronderzoek doet.
De makelaar bekijkt de gegevens vanuit het Kadaster, maar bekijkt ook voor welke prijs gelijkwaardige huizen in de buurt zijn verkocht.

2.    Kennismakingsgesprek
Na het vooronderzoek zal de makelaar bij u langskomen om de wensen te bespreken. Na het vrijblijvende verkoopgesprek ontvangt u een reëel advies over de vraagprijs en een offerte voor het in de verkoop zetten van uw woning bij Malkenhorst Makelaars.

3.    Presentatie van de woning
Zodra u er klaar voor bent, lijnen wij de stylist en de fotograaf op om langs te gaan bij de woning. Uit ervaring blijkt dat goede foto’s en een frisse stijl enorm helpen bij de verkoop van een woning. Zodra wij de foto’s en de plattegronden van de woning binnen hebben, stellen wij een brochure op en sturen deze naar u door ter controle. Tevens overleggen wij met u over het te plaatsen bord en het ontvangen van de sleutel(s).

4.    Bezichtigingen
Uiteraard brengen wij u op de hoogte zodra er een bezichtiging is ingepland. De bezichtiging wordt pas aan de kijker(s) bevestigd zodra u daar toestemming toe heeft gegeven. Na iedere bezichtiging koppelt de makelaar altijd even terug hoe de bezichtiging is verlopen.

5.    Onderhandeling
Zodra er potentiële kopers zijn die een bod willen uit brengen, zal de makelaar dit op zich nemen. De makelaar voert het persoonlijke contact en de onderhandelingen met de potentiële koper. Deze onderhandelingen gaan niet alleen over de hoogte van het bod, maar ook over de daarbij horende voorwaarden. Denk hierbij aan een bouwtechnische keuring of financieel voorbehoud. Het is uiteindelijk aan u of u wel of niet akkoord gaat met het bod. Uiteraard adviseert de makelaar u hierin.

6.    Ondertekening koopakte
Bent u het met de koper(s) eens over de prijs en voorwaarden? Dat is goed nieuws!
Nadat beide partijen akkoord zijn zullen wij een koopcontract opstellen. Zodra deze door beide partijen is goed gekeurd, wordt er een tekenafspraak ingepland.

7.    Notaris en afhandeling
Voor de sleuteloverdracht is het gebruikelijk om een eindinspectie te doen met de verkoper(s), koper(s) en de verkoopmakelaar. Deze ronde wordt gemaakt door de woning, voordat de overdracht plaatsvindt bij de notaris. De verkoopmakelaar noteert de meterstanden en controleert of alles werkt naar behoren.
Is alles in orde? Dan kunnen jullie definitief gaan tekenen bij de notaris!

Bent u opzoek naar een ambitieuze en betrokken NVM-verkoopmakelaar in het Westland?
Neem dan contact op met Malkenhorst Makelaars.

Wij verzorgen voor u het gehele verkooptraject van A tot Z!
Vraag een gratis waardebepaling of een verkoopgesprek aan via het contactformulier.

Meer informatie?